titre


Deze vertalingen zijn waarschijnlijk zeer onvolledig omdat ze zijn gemaakt door een vertaalsoftware. Als u Nederlands spreekt en graag vriendschap met ons wilt sluiten, danken wij u bij voorbaat.

Lexicon van verschillende soorten kant


Naaldkant is de evolutie van borduren

Kloskant is de evolutie van toeters en bellen

- THE PUNTO IN ARIA, 154O : Naaldkant

- DE PASSEMENTEN : 16e en 17e (1525) kloskant: zoals je kunt zien een korte tijd scheidt het uiterlijk van deze twee soorten kant

- TORCHON : eind 19e begin van de 20e, de fondsen zijn erg rijk, er is geen ring rond de motieven, geen puistjes, hoewel we ons nu wat fantasieën gunnen. Soms ook een trekkoord om de patronen te benadrukken. De tekeningen zijn erg geometrisch en logisch. Er is kant Torchon mechanisch.

- CLUNY : geboren, zo lijkt het, ongeveer 150 tot 200 jaar geleden. Veel vlechten en stippen van alle soorten geest, er is geen ring om het terrein. Veel puistjes aan vloeiende knopen op vlechten, eenvoudige puistjes op kruisje en Venetië. Er is soms een koord, veel verschillende zelfkant, zeg voeten. In Puy en Velay, het land van herkomst van deze kant, er is mechanische kant genaamd "spindels".

- VALENCIENNES : begin van de 18e, netwerk van ronde mazen, eind 18e werken we in aanvulling op de vierkant netwerk. Er is een ring, spelden, geen snoer, geen geesteshouding, we kunnen paren toevoegen voor patronen uit het verleden. Het is een kloskant. In mechanisch, het ronde gaas is gedraaid.

- MALINE : 18e, gebruiken we een netwerk van zeshoekige mazen zonder pinnen (Drochel-stijl). Er zijn enkele veters met een ring, andere niet. Er is geen punt van hoop, maar puistjes en een snoer. De tekeningen zijn zeer kronkelig vanwege de trekkoorden. Één vond dit kloskant ook in mechanisch kant.

- OUD VLAANDEREN : 18e, de bodem is in een verdraaid verleden en met 5 gaten, er is een ring, puistjes en een trekkoord, er is geen punt van gedachten. Het is een kloskant, dat is het ook gevonden in mechanisch kant.

- MODERN VLAANDEREN : midden van de 19e, de bodem is in 1/2 verleden en voorbij gedraaid, onderaan stokslagen. Er is een ring, puistjes, een koord. Kloskant, we vinden het ook in mechanisch kant.

- CHANTILLY : Begin 19e (183O) in Parijs. Werkt met het achtergrondnummer, er is geen nummer ring maar puistjes, een trekkoord en geen punt van gedachten. Het is gemaakt van zwarte zijde. Kant gemaakt met klossen maar, voor stukken van groot belang, een punt van haak op de naald wordt gebruikt. In mechanisch kant is de draad in het verleden de dubbele helft. Werken in Bayeux heet de bodem: "fond Tulle". We gebruiken ook de roosachtergrond en de patronen in 1/2 verleden zijn gearceerd.

- BLOND : 1825-1830. We gebruiken de tule achtergrond, er is geen ring of gemoedstoestand, maar puistjes. Het koord is bewerkt met zijden draad. Deze kant met spindels is zeer dampvormig met ondoorzichtige patronen in gekleurde zijde, door de jaren heen 1865. Het bestaat in mechanisch kant.

- TONDER : 19e, we gebruiken de onderste tule, er is geen ring, maar pinnen, een snoer en gemoedstoestanden die tekeningen vormen. De redenen liggen in het verleden. Het is een veter spindels waar er weinig schaal op de rand is. Het is ook te vinden in de mechanisch kant.

- BUCKS POINT : 19e, we gebruiken de onderste tule, er is geen ring, maar puistjes, a koord en gemoedstoestanden. De rand werkt altijd aan de rechterkant. Het is a kloskant dat ook in de mechanisch wordt aangetroffen.

- PARIS : Na 1793 wordt het punt van Parijs gebruikt voor de bodem. Er is geen beltoon en nee geestesgesteldheid, maar puistjes en een snoer. Dit kloskant werkt eraan plaats. We zien enkele tepels rond de patronen, die vrij ondoorzichtig zijn doorgegeven.

- LILLE : We werken in Lille in de 18e, de achtergrond in tulle wordt ook wel lichte achtergrond genoemd, maar dat doen we niet vind geen ring maar puistjes, gemoedstoestanden en een snoer. De redenen zijn in het verleden. Het is een kloskant. Het wordt ook aangetroffen in mechanisch kant.

- BINCHE : 175O, er zijn alle fondsen, plus fondsen van sneeuwvlok en sneeuwfonds. Een ring, ja en nee, afhankelijk van of het model oud is of niet. Geen trekkoorden maar, nogmaals, we zagen enkele recente modellen met een trekkoord. Puistjes en gemoedstoestanden, vooral rechthoekig. Het is een stijl van kloskant zeer dicht en bossig. Merk op dat hier de bodem van Parijs zonder pinnen wordt bewerkt. Dit kant is, in de geest van de kantklossters, het moeilijkst om te werken. Het bestaat in de mechanica.