titre


Deze vertalingen zijn waarschijnlijk zeer onvolledig omdat ze zijn gemaakt door een vertaalsoftware. Als u Nederlands spreekt en graag vriendschap met ons wilt sluiten, danken wij u bij voorbaat.

Onderwijs

Onze groep kantmakers is gevestigd in Hondschoote, in het departement Noord-Frankrijk: elke donderdag van 13:30 tot 17:30 wordt er gevist en we delen een klein hapje.

Het jaarlijkse lidmaatschap van de vereniging is 12 €, de wekelijkse cursussen zijn 4,50 €.

We verwelkomen je gratis voor een eerste poging. Daarna worden de benodigdheden kunnen op school worden gekocht.

Onze vereniging werd opgericht in 1990, het heeft dertig studenten en heeft het doel is om kantklossen te beschermen en promoten door deel te nemen aan verschillende soorten evenementen.

Kloskant, naaldkant, klassiek, eigentijds, verfraaiing kant (borduren en bewerken van de kant), in kaart brengen, een stukje geschiedenis en kantherkenning, voor degenen die het willen. Prachtig programma dat elke kantwerker volgt in haar eigen tempo.


Waarom GILLIODTS ?

Zoals de legende het heeft: een meisje ziet haar geliefde ten oorlog trekken. Gewond, stuurt hij hem voordat hij naar buiten gaat, een alg in het geheugen. Willen houden dit zeewier was aan het opdrogen, GILLIODT reproduceerde het door te kruisen en kriskras door zijn zonen. Lace is geboren!

We vinden deze legende in veel landen, alleen, de naam van het meisje uitwisseling. We vinden deze legende ook in het boek van Madame Jacqueline Quef-Allemant "De Bélandrière".


Onze leraar : Marie-Paule HUYGHE

Ze volgde als eerste stap de correspondentiecursussen van het Centrum les Puy-en-Velay les geven met leraar Granturgo, gevolgd door de trainingen van Michel Jourde (MOF). Zij heeft voltooid door vele geavanceerde cursussen aangeboden door Maria Lissens en Véronique Zimmermann, beiden werden ontslagen uit het Kantcentrum de Brugge.

Tot eind december 2004 gaf ze nog les op vier scholen, meer dan 80 studenten.

SSinds januari 2005 heeft een door haar opgeleide student de opleiding van West-Cappel en Wormhout.


Kant beoefend op school

Kant met doorlopende draden: Torchon, Cluny, Vlaanderen, Lille, Bucks, Valenciennes, van Bailleul, Binche en Hedendaagse.

Kant met gesneden draden: Floral, Fine Floral, Russisch, Figuratief, Rosaline Beaded, Bayeux, Hedendaags, initiatie Florence en Rococo.

Anderen: Klassiek en eigentijds naaldkant, Stumpwork, montage van kant op stof en lijsten. Lunéville-kunstborduurwerk.

Afhankelijk van de vraag worden stages aangeboden door externe sprekers. Voorbeeld: Maria Lissens, Manuel Rodriguez...

Hier is een overzicht van onze vereniging. Welkom bij allen (en allen), nieuwelingen, beginners of bevestigd ... wat dan ook, het belangrijkste is eerst en vooral ontspan in de gezelligheid.